Signeerattu. Hinta 10€ + Postikulut. Ota yhteyttä!
”Jo ennen kuin tarina alkaa, lukija ei voi olla huomaamatta tekijöiden intohimoa aihetta kohtaan. Kirjan sisäkannesta löytyvät Bristol Blenheim -pommikoneen ja Polikarpov I-153-hävittäjän tekniset tiedot kavaltavat, että sarjakuva on antaumuksella tutkittu. Muuta ei voisikaan varmasti odottaa ilmailukirjoittaja Niskaselta. Uralin piirrokset eivät tosin jää jälkeen, vaan rakkaus sodanaikaiseen kalustoon näkyy jokaisen lentokoneen ja univormun yksityiskohdissa. Uralin piirrosjälki ansaitsee muutenkin kirjan suurimmat kiitokset. Mustavalkoinen kuvitus onnistuu dramaattisimmissa kohdissa vangitsemaan pommituslentojen hermoja raastavan jännityksen ja suurimmat tunteet.”
onni mustonen, sarjainfo n:o 1, 2019
Kevättalvi 1939. Suomen ja Neuvostoliiton väliset neuvottelut päättyvät tuloksettomina. Ilmassa on pelkoa ja kaunaa. Kansakunta varustautuu pahimpaan.
Valtion lähettämä kutsuntakirje repäisee metsänomistaja Mauri Niskasen kotiseudun kairasta taistelujen taivaille. Nuoren metsurin elämään kiitävät haaveet lentämisestä, ystävistä ja rakkaudesta. Pilvilinnat luhistuvat kolmiodraamaan. Mutta, kuinka murtunut mies ehtii surra, kun horisontissa kohoaa vaara, joka uhkaa jokaisen suomalaisen vapautta?
Kirja on esiosa Esa Niskasen ja Anssi Rauhalan sarjakuvakirjoille Paluu rajan takaa (Zum Teufel 2011) ja Korpilentäjä (Arktinen Banaani 2014).
Kuvitus: Veli-Matti Ural
Käsikirjoitus: Esa Niskanen
Julkaisija: Zum Teufel 2018
”Veli-Matti Uralin karikatyristinen tyyli tuo särmää lentäjätarinan realistiseen otteeseen.”
Sauli Pesonen, Sanomalehti Kaleva 2.1.2019
Esiosan piirtäjänä on Veli-Matti Ural. Hän ei yritäkään omaksua edeltäjänsä tyyliä, vaan tekee aiheesta oman tulkintansa. Lentokoneet ja muut kulkuvälineet on tehty historiallisten esikuvien mukaan, ne tunnistaa ruuduista helposti.
Lentäjä Mauri Niskasen tarinaa värittävät rakkaus ja velvollisuus. Sodan raadollisuus on läsnä unissa ja valveilla.
Historiantutkija Reijo Valta 5.12.2018, poistyopoydalta.blogspot.com
Vastaa