ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ!

Syysloman sarjakuvakurssi
Oulun kirjallisuuden talolla 23.–25.10.2023 klo 10-13
Hinta 45€/osallistuja

8–13 -vuotiaille kohdennetulla kurssilla perehdytään sarjakuvahahmon luomiseen, sarjakuvailmaisun kehittämiseen ja oman sarjakuvatyylin löytämiseen. Opettajana toimii paikallinen sarjakuvantekijä Veli-Matti Ural (velimatti.ural@gmail.com)

Osallistujien otettava mukaan omat piirustusvälineet (tussi, lyijykynä, kumi)
Kurssi järjestetään Oulun kirjallisuuden talolla (Hallituskatu 9)


Sarjakuva on iloinen, innostava ja inspiroiva harrastus kaiken ikäisille. Jos haluat tilata tarpeisiisi räätälöydyn työpajan tai kurssin itsellesi, yrityksellesi tai edustamallesi laitokselle, ota yhteyttä.

"Harjoittelujakson perusteella Veli-Matti on aito, rehellinen, huumorintajuinen ja tasapainoinen persoona. Hänet voi helposti kuvitella opetustehtäviin eri-ikäisten kanssa. Uralin luontaiset vahvuudet näkyvät hyvin kuvataideopetuksessa, jossa hän on erityisen taitava havainnollistamaan opetettavia aiheita piirtämällä itse esimerkkejä realiaikaisesti. Hän osaa myös hienosti ottaa opiskelijat huomioon ja keskustella heidän kanssaan aiheesta kuin aiheesta. Hänellä on teini-ikäisiin hyvä ote ja opiskelijat selkeästi kokivat hänet hyvänä opettajana"

- Kuvataideopettaja Maria Laakkonen, opetusharjoittelupalaute 30.9.2020

Vuodesta 2016 lähtien olen aktiivisesti opettanut kuvataidetta ja sarjakuvaa eri puolilla Suomea sekä Venäjällä ja Norjassa. Kursseillani on opiskellut enimmäkseen lapsia ja nuoria, mutta sarjakuvakurssit sopivat kaikenikäisille

Mielestäni sarjakuvaopettajan on oltava rohkaiseva toimija, joka seuraa osallistujien työtä, kehuu ja antaa kritiikkiä sekä kannustaa oppilaitaan jatkamaan. Aloitteleva taiteilija ei tosin löydä omaa tyyliään kuuntelemalla – ainoastaan itse tekemällä. Pääpaino pajoissani onkin piirtämisellä ja pyrin pitämään ohjeistuksen ja tehtävänannon mahdollisimman ytimekkäinä.

LEHTIJUTTUJA

”Sarjakuvien piirtämisen lomassa myös keskustellaan ja pohditaan aiheeseen liittyviä asioita. Aika ajoin nauru täyttää huoneen, kun hauskoja ideoita putkahtelee esiin ja komedialla höystettyjä sarjakuvia esitellään.”

Sar­ja­ku­vien te­ke­mi­nen on mukavaa puuhaa – ”Pa­ras­ta kun saa itse keksiä mitä tekee”
(Jonna Karekivi, Raahen Seutu 26.6.2022)

”Kurssin vetäjä, oululainen sarjakuvataiteilija ja sarjakuvan opettaja Veli-Matti Ural lähestyy aihetta lasten kanssa leikkimielisten työpajojen kautta. Nuorten kanssa keskitytään jo ammatillisuuteent, mietitään pidemmän projektin tekemistä ja valmiin tuotteen muokkaamista.”

Sarjakuvan kieli haltuun (Sari Jaatinen, Raahelainen 11.6.2022)

”Veli-Matti Ural on toiminut Oulun Sarjakuvaseurassa jo useamman vuoden, ja hänen työnkuvansa on monipuolinen. Hän opettaa, tuottaa ja taiteilee itsekin.”

Sar­ja­ku­vien ou­lu­lai­nen eri­kois­mies Ve­li-Mat­ti Ural opet­taa, tuottaa ja tai­tei­lee Oulun Sar­ja­ku­va­seu­ras­sa (Anna Raudaskoski, Kaleva 17.11.2019)


SUOSITUKSIA JA PALAUTETTA

”Opetuksessa teoriat olivat hyviä ja selkeitä. Opettaja kierteli hyvin luokassa ja antoi kommentteja/auttoi tarpeen tullen.”

”Ohjeet olivat selkeät. Apua sai aina, jos tarvitsi sekä myös neuvoja. Ei tarvitse kehittää millään lailla, tosi hyvin vedetty kurssi”

”Ohjeet olivat selkeät ja hyvät, apua sai aina tarvittaessa”

”Kiitos kun liityit kulttiimme uskontoomme : D ja muutenkin kurssista.”

”Ope oli ihanan rento :3”

Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion oppilaiden palautetta KU1 kuvataidekurssista, Syksy 2020

Mitä mieltä olet työpajan opettajasta: hyvä tyyppi, osasi opettaa asioita hyvin, mukava

Saitko tarvittaessa apua opettajalta tai kesäyliopistolta: kyllä 100%

Terveisiä työpajan opettajalle ja kesäyliopistolle: Moikka, On ollut kivaa! Kiitos tästä mukavasta lomapajasta.

Kurssipalautetta Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Sarjakuvan perusteet -kurssin osallistujilta, Kesä 2020
Sarjakuvapaja Kizin saarella 2018