Albumin hinta 5€ + postikulut. Ota yhteyttä

”Keijon hahmossa kulkee mukana yhtä lailla ironia kuin tragikomedia. Pääosin meno on silti farssimaista, hieman samaan tapaan kuin aikanaan Maxwell Smartissa, vaikka perusasetelma onkin käänteinen.”

Sauli Pesonen, Sanomalehti Kalevan arvostelu 7.10.2016

KEIJO TEURAS on vuosina 2012–2017 ilmestynyt strippisarjakuva, joka kertoo oululaisesta pikkurikollisesta Keijo Teuraasta ja hänen isästään/pomostaan Pomo Pepperonista. Keijo Teuras albumi (Arktinen Banaani 2016) käsittää sarjan ensimmäiset kvaak.fi sivustolla julkaistut osat. Loput osat löytyvät sarjan omasta blogista

Käsikirjoitus ja piirrokset: Veli-Matti Ural

"Joillekin tarinoille on tullut naurettua aivan älyttömästi ja kaikille vähintäänkin hymähdeltyä. Hahmot ovat hyvät, toimivat ja hauskat. Sarjis on huvittavan lisäksi virkistävä. Mustanpuoleinen huumori ei ole mielestäni vielä ylittänyt mitään rajaa vaan on toiminut erinomaisesti ja Keijo on "väkivaltaisena" heppuna vielä lastenkengissään. Pomo olisi varmasti väkivaltaisempi jos päättäisikin niitata vihollisensa omakätisesti.

Keijo Teuras on kevyesti huomattavan paljon parempi strippisarjis kuin mitä enemmistö sanomalehdissä julkaistavista.

Keijo on siisti ja himputin kova hemmo. Tätä lisää vaan!"

Lukijapalaute 8.10.2014
"Kaksirivisen strippisarjakuvan huumori rakentuu kielen varaan. Vitsien pohjana olevat sanonnat ovat yleiskielessä jo kadottaneet alkuperäisen tarkoituksensa. Löylyttämisella ei useinkaan ymmärretä saunottamista. Keijo Teuras ei halua olla paha. Sarjakuva ei ole kokonaan vitsien tykitystä, vaan välillä on tunnelmaa virittäviä suvantoja. Niiden jälkeen peruskaavan vitsit yllättävät jälleen."

Reijo Valta, kvaak.fi sivuston arvostelu 14.2.2017
"Albumin loppupuolella tarinaan alkaa ilmaantua muitakin, tervetulleita piirteitä. Mekaaninen sanojen kaksoismerkityksillä leikittely saa rinnalleen hiukan muitakin sävyjä. Muutama strippi ottaa mukaan presidentti Vladimir Putinin, jonka tekoja kommentoidaan.

Mielenkiintoisempi on joissakin stripeissä esiin vilahtava Pomon ja Keijon suhde. He ovat isä ja poika. Suomeen Sisiliasta emigroitunut isä on olevinaan kova mafioso, ja Keijo on olevinaan hänen leivissään oleva tappaja. Kumpikaan ei onnistu missään, ja suhteeseen ilmestyy jo alitajunnan kerrosten sävyjä."

Heikki Jokinen, Sarjainfo # 172 3/2016
"Keijo Teuras toimii parhaiten väärinymmärrysten parissa. Tekijällä on niille silmää."

Sauli Pesonen, Kaleva 7.10.2016

”Tappokäskyt päättyvät poikkeuksetta väärinkäsitykseen, kun Teuras ymmärtää konkreettisesti vertauskuvalliseksi tarkoitetut kalojen kanssa nukkumisen, kurkun leikkaamisen tai vihollisen rei’ittämisen.

Onko Teuras siis tolkuttoman onneton tunari, joka on kykenemätön ymmärtämään yksinkertaistakaan ohjetta? Vai onko mafiamiehen kätyri sittenkin hienostunut humanisti, joka välttelee tappamista väärinymmärrysten avulla?”

Anni Hyypiö, OulUn ylioppilaslehti 10.2.2017